Domov

Bývanie

16. 1. 2023

Oplatí sa predávať nehnuteľnosť cez viaceré realitky naraz?

Mnoho predávajúcich sa rozhodne predávať svoju nehnuteľnosť prostredníctvom viacerých realitných kancelárií. Dôvod je jasný - čím viac realitiek bude ponúkať nehnuteľnosť k predaju, tým väčšia šanca, že sa rýchlo nájde kupec. Znie to možno logicky, ale v realite to takto nefunguje. V priebehu týždňa bude Vaša nehnuteľnosť inzerovaná na najznámejších realitných portáloch prostredníctvom všetkých oslovených realitiek. Každý inzerát bude mať iný popis, iné fotky, častokrát aj iné rozmery v popise. (nakoľko niektoré realitky udávajú napr. plochu balkónu do obytnej plochy a pod.)

sediaci muž s laptopom <br>

Toto je pre záujemcov veľmi mätúce a odradzujúce. Na internete nájdu ten istý byt či dom ponúkaný niekedy dokonca až 10-timi realitkami. Mnohí sa na takýto inzerát vôbec neozvú, nakoľko nadobudnú pocit, že s predmetnou nehnuteľnosťou niečo nie je v poriadku. Takisto makléri veľmi dobre vedia, že nehnuteľnosť inzerujú okrem nich aj mnohí iní. Z toho dôvodu môže dôjsť aj na nekalé praktiky neprofesionálnych realitných maklérov. Znížia dohodnutú cenu, nakoľko vedia, že prípadný záujemca sa spomedzi viacerých ponúk ozve na tú najlacnejšiu. Následne na majiteľa nehnuteľnosti naliehajú, aby so zníženou cenou súhlasil.

Tak ako to urobiť správne pre bezproblémový predaj za najvyššiu trhovú cenu?

muž v obleku<br>

Nájdite si makléra, ktorý na Vás pôsobí profesionálne a dôveryhodne. Pokiaľ mu zveríte predaj Vašej nehnuteľnosti exkluzívne, bude to preňho záväzok. Marketing nehnuteľnosti je v tomto prípade oveľa kvalitnejší, nakoľko môže do propagácie Vašej nehnuteľnosti použiť viac finančných prostriedkov a úsilia. Takisto pre Vás bude príjemnejšie komunikovať ohľadne obhliadok a iných záležitostí s Vaším osobným maklérom, ako každú zmenu či informáciu nahlasovať každej realitnej kancelárií.

Ak sa rozhodnete predať alebo prenajať Vašu nehnuteľnosť, bude nám cťou, ak sa nám ozvete. Radi sa s Vami stretneme a predstavíme Vám spôsob našej práce.

S pozdravom, tím AAA-Real.


Kľúčové slová:

  • nehnuteľnosti
  • poradňa

Zdieľajte článok:

  • Kopírovať odkaz

Predošlý článok

5 vecí, na ktoré sa oplatí dávať pozor pri kúpe bytu

Ďalší článok

Daň z nehnuteľností [2023]


Kontaktujte nás

+421 910 199 166

Dolná 19 97401 Banská Bystrica

Rýchle linky

Domov

Ponuka

Náš tím

Blog

Kontakt

Kategórie

Lokality

AAA
Real

Stránka vytvorená spoločnosťou
Momentum Digital s. r. o.
© 2024
CookiesOchrana osobných údajov
Stránka vytvorená spoločnosťou